Best selection of premium Joomla 1.6 templates
Jezus

Stel je voor, je hebt iemand aan de lijn maar de verbinding wordt plotseling verbroken. Wat doe je? Je probeert natuurlijk opnieuw contact te maken.
In het begin hebben de eerste mensen hun relatie met God verbroken. Ze wilden het zonder Hem proberen. De Bijbel noemt dat zonde: zonder God willen leven. Door de zonde ging het hopeloos mis. De wereld werd een donkere plaats. Ziekte, geweld, de dood, het werd opeens heel gewoon. Sindsdien loopt liefdeloosheid als een rode draad door de wereldgeschiedenis. Je kunt gerust stellen dat het niet goed met de wereld gaat.

God liet het er niet bij zitten. Hij wilde koste wat kost de relatie herstellen. Hij ging een bijzondere band aan met een volk, Israël. Zijn doel? Via Israël de hele wereld veroveren met zijn liefde en alles rechtzetten. Tweeduizend jaar geleden werd vlakbij Jeruzalem een jongetje geboren. Hij had een alledaagse naam: Jezus. Maar het was niet zomaar een kindje, het bleek Gods eigen Zoon te zijn! De Bijbel zegt dat God Hem de bijzondere opdracht heeft gegeven om mens en dier te redden. Daarom noemen we Hem – vol ontzag – Jezus Christus. In Jezus was de Schepper zelf naar de aarde gekomen om het weer goed te maken.

Wat heeft Jezus dan gedaan? Hij is voor onze zonden gestorven en heeft de dood overwonnen. Jezus heeft de straf van God gedragen die wij eigenlijk hadden moeten dragen. Hij kreeg de doodstraf: kruisiging. God liet zijn woede over het onrecht in de wereld op zijn eigen Zoon neerkomen. Daar ging Hijzelf aan onderdoor. Maar het was ónze redding. God betaalde de rekening die voor ons bestemd was. Door zijn leven op te offeren, maakte Jezus het goed tussen God en ons.

En dat is niet alles. Jezus Christus heeft ook de dood overwonnen. Want van alle ellende in de wereld is de dood het ellendigst. Door zijn opstanding uit de dood heeft Jezus de neerwaartse spiraal verbroken. Door Hem krijg je hoop. Want Hij heeft beloofd dat hij straks zal terugkomen om alles te herstellen. Zoals ooit in het paradijs. En nog mooier. Dan zullen we eeuwig leven met Hem.

kruis