In Loenen a/d Vecht zijn meerdere kerkgenootschappen gevestigd. Al vele jaren zijn de Gerefermeerde Kerk, de Hervormde Kerk en de Vecht- en Angstelkerk bij elkaar betrokken en met regelmaat bij elkaar op bezoek. Er zijn gezamelijke activiteiten en kerkdiensten om samen, als broeders en zusters, op te trekken in ons leven met God. Om dit vorm te geven zijn er vaste momenten in het jaar om samen te komen.

Gastendienst

Een gastendienst wordt georganiseerd door één van de drie kerken. De leiding is in handen van de organiserende kerk en de andere kerken worden uitgenodigd om deel te nemen aan de kerkdienst.

Gezamelijke dienst

In een gezamelijke dienst is zowel de deelname als de organisatie in handen van alle drie de kerken. Een mooie verbondenheid tussen onze gemeentes waarbij we kunnen uitstralen naar heel Loenen dat Gods gemeente verbonden is in liefde.

Raad van Kerken-dienst

Daarnaast is er ieder jaar een kerkdienst die georganiseerd wordt door De Raad van Kerken. De organisatie bestaat uit een afvaardiging van 5 kerken uit Loenen a/d Vecht en Vreeland. Alle kerken komen samen voor een 'vredesdienst' rondom een landelijk thema.